Hozzávalók: |
Elkészítés: |
4 szép szelet pulyka (csirke) mellfilé, 2 dl tej, 15 dkg reszelt márványsajt, 5 dkg zsír, 5 dkg vaj, liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, fél csomó snidling, 2 dl tejszín, 1 tojássárgája, 2-3 evőkanál száraz fehérbor, őrölt fehér bors, só, őrölt fekete bors, őrölt szerecsendió |
A majdnem 1 cm vastag hússzeleteket inas részeitől megszabadítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A mártáshoz forró vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, rásuhintunk 2 ek. finomlisztet és 1-2 percig erősen kevergetve világosra pirítjuk. Ezután a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, keverünk rajta kettőt, és felöntjük a hideg tejjel. Kavarjuk derekasan, mert megcsomósodik, és akkor szűrhetjük-passzírozhatjuk! Ha szép csomómentesre sikerült kikevernünk, tegyük bele az apróra morzsolt sajtot, és folyamatosan kevergessük, amíg szép simára nem sikerül megint. Öntsük rá a tejszínnel elhabart tojássárgáját, tegyük bele a finomra vágott snidlinget és kevergessük, míg 3-4 percig fő. Végül a fehérborral és a fűszerekkel ízesítjük, kissé megborsozzuk, sózni valószínűleg nem is kell a sajt miatt. A húst tűzforró zsíron, többször megforgatva, oldalanként 3-4 perc alatt pirospozsgásra sütjük, papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, tálalásig meleg helyen tartjuk. Spagettivel tálaljuk, a húst és a tésztát leöntve a mártással. Finom és laktató étel, savanyúság nem szükséges hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |
A sajtmártásból a lisztet kihagynám... Inkább több sajtot bele, finomabb lesz, és pont annyira sűrű.