recept: Pulykamell sajtmártással, Kifőzde
Pulykamell sajtmártással
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet pulyka (csirke) mellfilé,
2 dl tej,
15 dkg reszelt márványsajt,
5 dkg zsír,
5 dkg vaj,
liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
fél csomó snidling,
2 dl tejszín,
1 tojássárgája,
2-3 evőkanál száraz fehérbor,
őrölt fehér bors,
só, őrölt fekete bors,
őrölt szerecsendió



A majdnem 1 cm vastag hússzeleteket inas részeitől megszabadítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük.
A mártáshoz forró vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, rásuhintunk 2 ek. finomlisztet és 1-2 percig erősen kevergetve világosra pirítjuk. Ezután a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, keverünk rajta kettőt, és felöntjük a hideg tejjel. Kavarjuk derekasan, mert megcsomósodik, és akkor szűrhetjük-passzírozhatjuk!
Ha szép csomómentesre sikerült kikevernünk, tegyük bele az apróra morzsolt sajtot, és folyamatosan kevergessük, amíg szép simára nem sikerül megint. Öntsük rá a tejszínnel elhabart tojássárgáját, tegyük bele a finomra vágott snidlinget és kevergessük, míg 3-4 percig fő. Végül a fehérborral és a fűszerekkel ízesítjük, kissé megborsozzuk, sózni valószínűleg nem is kell a sajt miatt.
A húst tűzforró zsíron, többször megforgatva, oldalanként 3-4 perc alatt pirospozsgásra sütjük, papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük, tálalásig meleg helyen tartjuk.
Spagettivel tálaljuk, a húst és a tésztát leöntve a mártással. Finom és laktató étel, savanyúság nem szükséges hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Az alap a Paprika TV-ből származik.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.17. Utoljára frissítve: 2009.02.17.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:06:50 - 1.55)
Hozzászólások:

Sancho (2011-02-09 23:04:00):
A sajtmártásból a lisztet kihagynám... Inkább több sajtot bele, finomabb lesz, és pont annyira sűrű.

Megjegyzés a recepthez